Skärpning Sverige!

 

För några månader sedan samlade jag ihop pengar för att kunna köpa garn, som jag senare stickade bebisfiltar utav. Igår var jag och lämnade 30st filtar till företaget ”Humanbridge” som i sin tur kommer skicka ut dessa filtar till behövande runt om i världen. Det var ett mycket lärorikt och intressant möte med företaget och det känns riktigt bra att kunna bidra men en enorm ångest över att vi alla inte gör mer. Vi svenskar konsumerar som aldrig förr och ändå ingår det inte i allas rutin att skänka/ge bort istället för att slänga. Främst är det textilier som behövs men även större saker som sjukhussängar, rullatorer, rullstolar, maskiner, stolar, bord osv. Humanbridge kommer utifrån företaget ”Erikshjälpen” och förra året skickades det ut 208st containrar i världen, fyllda med våra begagnade prylar/kläder men nödvändiga för andra för ett vad vi kallar ”normalt” liv. Det är egoistiskt och skrämmande att vi inte ställer högre krav på varandra när halva världen svälter ihjäl och dör av sjukdomar som på andra ställen på jorden botas genom bara en tablett eller något så ”enkelt” som rent vatten. Skäms på oss!

Alla kan göra något, fattig som rik! Sluta vara så sjukt egoistiska och börja hjälpa utanför Sverige. Är du orolig för att pengarna inte går till vad som utlovas? Ge det ett kort samtal till någon som jobbar för en av våra alla organisationer, så kommer du förstå att ditt bidrag gör skillnad! Skärpning Sverige!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s