Piller missbruk…

IMG_1378.JPG

”Piller Piller i handen där, säg mig vem som sjukast i landet är…DET ÄR DU!”

Ungefär så känns det varje morgon då jag knaprar i mig alla mina piller. Jag tar allt från Setralin till järn, D-vitamin, aterax m.fl. (beordrat av läkare). Ärligt talat så har min medicin hjälpt mig jätte mycket men det är också en konstant påminnelse om min ”sjukdom”.  Jag känner otrolig skillnad om jag missar att ta dem, vilket är oerhört förödande.

Jag känner mig inte ”starkare” när jag har tagit min medicin, tvärtom jag tänker att nu har jag totalt tappat kontrollen. Varje dag tänker jag ”kommer jag någonsin att kunna leva ett normalt liv utan min medicin?”.

För ett par år sedan så minns jag en hetsig diskussion som jag hade med några vänner om just antidepressiva medel. Tidigare har jag varit fast beslutsam att inte tro på ordet ”Depression”. Jag tänkte att livet handlar om inställning och ”Depression” är bara ett konsensus, ett beslut om ett gemensamt namn för trötta och negativa människor. Men vilken käftsmäll jag fick tillbaka!

 

//”Pills Pills in my hand, tell me who’s the sickest in our land? … IT’S YOU!”

That pretty much confirms how I feel every single morning when I wake up and take all my medication . Honestly, my medicine has helped me a lot, but it is also a constant reminder of my condition. I feel an incredible difference if I fail to take them in the morning, which is very devastating. I do not feel ”stronger” when I have taken my medicine, on the contrary, I think that I have totally lost all of my control. Everyday, I think, ”Will I ever be able to live a normal life without my medicine?”.

A couple of years ago, I remember a very intense discussion I had with some friends about antidepressants. Previously, I have been determined not to believe in the word ”Depression”. I thought life was about attitude and ”Depression” was just a consensus, a decision on a common name for tired and negative people. But what a jerk I was!//

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s