Party New Friends and Bubbles!

2

3

1.jpg

Jag är en väldigt social och utåtriktad människa med många vänner och kontakter. Jag älskar att ställa till med fest och att skapa nya relationer.

Men varför ska allt kretsa kring alkohol? Det är en fråga som jag väldigt ofta ställer till mig själv. Många säger att dem behöver alkohol för att kunna släppa på gardet och vara sig själva. Jag har aldrig behövt det men ändå har mitt liv kretsat kring många sociala arrangemang då alkohol varit ett givet forum.

Idag har jag valt att ta avstånd från alkohol helt då jag känner att jag dricker på grund av fel anledningar. Jag dricker för att komma bort ifrån verkligheten och för att glömma vardagen. I ärlighetens namn så kan jag inte kontrollera mitt agerande när jag dricker och tar då beslutet att jag inte bör dricka alls.

Det är inte svårt att avstå men däremot otroligt svårt att känna en tillhörighet till gemenemang när jag väljer att inte dricka och dem gör motsatsen. Bara för att jag avstår så behöver andra absolut inte göra det. Men varför känns det som en större grej att tacka nej till alkohol än att tacka ja?

//I am a very social and outgoing person with many friends and contacts. I love a great party and to gain new friends. But why should everything be about alcohol? This is a question I often ask myself. Many say they need alcohol to let go of their guard and to be themselves. I have never needed it, yet my life has been circling around many social events containing alcohol. Today I have chosen to disregard alcohol as I feel that I’m drinking cause of the wrong reasons. I drink to get away from reality and forget about everyday life. In the name of honesty, I can not control my behavior when I drink and that´s why I decided that I should not drink at all. It is not hard to refrain, but on the other hand, incredibly hard to feel an affiliation to others when I choose not to drink and they do the opposite. Just because I refrain, that doesn´t mean that others can´t drink around me. But why does it feel like a bigger thing to say no to alcohol than to say yes?//

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s